Pulled Pork 1:st timer

Funderat ett tag på att göra pulled pork, denna hippa produkt som ”alla pratar om” och som står att läsa om i princip alla mattidningar.

En bit färsk fläskkarre på 950g. Denna rubbade jag med svartpeppar, lite salt samt en baconkrydda jag fick tag i på jobbet.

Jag la 4 grovhackade schallottenlökar och 4 delade vitlöksklyftor i botten på en gjutjärnsgryta, la köttet uppe på löken, hällde på en dl bbq sås jag hade hemma och satte in den i ugnen, 125 grader. Där fick den stå i 5 tim och 40 minuter, den kunde gott stått en 20 min till eller så skulle jag tagit bort locket och låtit den bli lite småbränd på ytan.

Såsen i botten med all lök mixade jag slät.

Pitabröd
Gullök
Sallad
Tomat
Gurka
Bbq såsen
Vitlökssås (creme fraiche, lite majo, 3 pressade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar)

Knö i i brödet, ät och njut med en kall öl (rött vin funkade med).

20140201-232553.jpg

20140201-232610.jpg

20140201-232623.jpg

20140201-232635.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *