Kött vs kött

För varje dag som går så blir jag mer och mer frustrerad över den många gånger skit vi tenderar att lägga pengar på i mataffärerna. Sverige är enligt uppgift det land som slänger mest mat i världen och varför är det så? Jag säger inte att alla gör det men en stor del av befolkningen gör det. Är maten för billig så vi skiter i vilket? Frågan är befogad:

– Falukorv kostar mindre idag än för 20 år sen
– Fläskkotlett står helt still, kostar inte en krona mer än för 10 år sen
– Samma sak med färs

De två sistnämnda beror ju givetvis på konumentpackat samt mängd vatten vi vill betala för. Stek en pkt nötfärs som är konsumentpackad och ett pkt nymalen nötfärs.. Kpk färsen släpper ifrån sig mängder av vatten medans den ”riktiga” färsen reagerar på stekningen direkt, som kött ska göra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *