Julskinka ”after X-mas”

Varje år när det är ca 1/3 kvar av julskinkan så skär jag ner den i strimlor och fryser ner i lagom stora burkar för ett senare tillfälle. Perfekt till pajer, pizzatopping och pastasåser. Idag blev det en pastasås.

Så..
250 g strimlad julskinka
En halv finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
10 cm finstrimlad purjo
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 fond du chef oxe
Chili Explosion
Svartpeppar
Flingsalt
Riven parmesan

Stek löken i smör och olivolja utan att den får färg, lägg i skinkan, krydda med Chili, svartpeppar och salt. Stek i 4-5 min och rör om några ggr. Häll på grädde och mjölk samt en fond du chef. Koka upp och låt småputtra i 10 min. Under tiden har jag kokat pasta tills den är nästan al dente. Durka och häll i pastan i såsen och låt dra i en minut. Servera direkt med riven parmesan och tomater. Jättegott och jättelätt! Som alltid när jag lagar mat så blir det massor av mat över. Så denna pasta och sås hamnar i en ugnfast form, in i kylen när den svalnat. I morgon lägger jag basilika och mozarella på denna och kör i ugnen.. Minst lika gott och ännu enklare!

20140104-174302.jpg

20140104-174316.jpg

20140104-174328.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *