Vad kan man göra med 500g eko nötfärs?

Joo.. Man kan göra enligt nedan:

Finhacka en halv stor gul lök (eller en hel liten)
Stek löken fint i smör
Blanda ett ägg, en skvätt grädde, lite ströbröd, en tsk dijonsenap, svartpeppar från kvarnen, en msk kikkomansoja, en ordentlig näve hackad persilja och en skvätt kalvfond
Häll i den fint stekta löken och blanda runt till en jämn och fin smet
Forma 4 lika stora ”bullar” och platta ut dem
Riv parmesanost och lägg osten i mitten på två av biffarna
Lägg de andra biffarna som ett lock på de två med parmesan och jämna till dem så de blir fina och jämna i kantera

När det nu kommer till tillagningen så kan man antingen steka dem helt färdiga i panna med smör, det kräver en hel del vändande men ger dig samtidigt möjligheten att ösa smör över biffarna under stekningen, eller så steker du på dem på vardera sida och låter dem bli färdiga i ugnen (200 grader) i pannan (se till att pannan klarar att stå i ugnen) tills de håller ca 65 grader.

Låt dem sen vila i folie eller i pannan med lock på.

Skiva sen upp dem som om de vore en köttfärslimpa, servera med romansallad, skivade tomater, skalad gurka, rödlök och riven parmesanost.. Enkelt och gott!

20131110-135325.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *