Soppa Italia!!

Tomatsoppa med Bruscetta

Finhacka en stor gul lök och 4 vitlöksklyftor, fräs dessa i olivolja i en stor stekpanna och rör om så att inte vitlöken tar färg.
Häll sen i 3 burkar med hela tomater, gärna Kung Markattas eller något annat ekologiskt (bättre med bra burktomater än smaklösa färska tomater i november).
Häll i 1,5 liter oxbuljong, koka upp och låt småkoka i 5-6 min, ställ sen åt sidan.
Baka ciabatta (funkar perfekt med bakeoff) 2 min mindre än anvisning, låt de svalna lite.
Finhacka tomat och färsk basilika, blanda detta.
Häll soppan i en mixer och kör i 2 min, lägg sen i en rejäl näve färsk basilika och mixa i 5-6 sek, häll soppan i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar.
Dela den svalnade ciabattan, lägg på galler med mjuka sidorna uppåt och rosta dessa i 225 grader i nån minut så att ytan blir skrovlig så man kan riva en vitlöksklyfta på brödet, lägg sen en sked tomat/basilika blandning på, lite olivolja över samt lite flingsalt och mortlad vitpeppar på, häll upp soppan i en djup skål, riv parmesan över och ät direkt med bruschettan och gott glas rött vin!

20121124-202739.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *